Sådan holder du dine flytteudgifter nede

Sådan holder du dine flytteudgifter nede

Det bedste tip til at holde dine flytteomkostninger nede er at planlægge og forberede sig i god tid. En flytning er allerede en stressende og omfattende opgave. Det kan være svært at finde et billigt flyttefirma, der er fuldt kvalificeret til opgaven, men ved at sammenligne flyttetilbud i god tid kan du finde de bedste flyttepriser og dermed holde dine flytteomkostninger nede.

Når du planlægger din flytning, er det vigtigt, at du opretter en tjekliste for flytningen, så du kan holde styr på hvert enkelt trin i processen. Dette vil også give dig mulighed for at holde øje med dit budget og sikre, at du ikke bruger for mange penge. Lav en liste over de udgifter, du støder på, og glem ikke at shoppe rundt, før du træffer en beslutning.

I denne artikel vil vi forklare dig hvilke omkostninger du skal være opmærksom på ved din flytning, samt nogle nyttige tips til at organisere en billig flytning.

10 tips til at organisere en billig flytning

En flytning vil ofte være en af de mest hektiske og omkostningsfulde opgaver, du kommer til at opleve.
Flyttedagen kan føles lang og trættende, men så længe du forbereder dig på forhånd, kan du sikre dig en gnidningsløs flytning, der ikke nødvendigvis vil koste dig dyrt. Her er et par gode råd, der kan hjælpe dig med at holde dine flytteomkostninger nede.

1. Planlæg på forhånd

Det anbefales kraftigt, at du planlægger dit budget, inden du flytter, så du er forberedt på eventuelle uforudsete udgifter. Det vil også være en fordel at oprette en tjekliste for flytning og adresseændring, så du kan krydse visse opgaver af, når de er blevet udført. Dette vil hjælpe dig med at styre opgaven nemmere.
Andre faktorer, som du måske bør begynde at tænke på tidligt i processen, er parkering og adgang til dine boliger. Flyttebilen skal besøge både dit gamle og dit nye hjem, så det hjælper at have en idé om, hvor den har den bedste adgang.

2. Sammenlign flyttefirmaer

Du kan nemt spare både tid og penge ved at sammenligne flyttetilbud. Det er en fordel at modtage tilbud fra flere flyttefirmaer frem for kun at modtage ét tilbud, da det sikrer, at du finder det bedste tilbud.

Hvis du sammenligner tilbud tidligt, kan du også undgå konkurrencen, især i højsæsoner. Ved at vælge et flyttefirma på forhånd kan du arrangere en besigtigelse af dit hjem og få en skræddersyet plan, der vil hjælpe dig med at holde dig organiseret.

3. Undgå højsæsonen for flytning

Hvis du kan være fleksibel med din flyttedato, er det bedste råd at forsøge at booke en flytning uden for højsæsonen eller midt på ugen. Den dag og det tidspunkt på året, hvor du flytter, kan i høj grad påvirke dine omkostninger. Weekender, helligdage og de første eller sidste dage i måneden vil alle være efterspurgte, hvilket øger priserne. Sommermånederne er også utroligt populære, hvilket øger konkurrencen og dermed tvinger mange flyttefirmaer til at hæve deres priser.

4. Aftal en besigtigelse af dit indbo

Mange flyttefirmaer i Danmark tilbyder en gratis besigtigelse af dit indbo, før de giver dig et endeligt tilbud. Besigtigelsen gør at flyttefirmaet ved, hvor stort dit indbo er samt hvad det fylder, og dette giver også dig en mulighed for at stille alle de vigtige spørgsmål til flyttefirmaet. Besigtigelsen vil sikre, at du får et præcist og udførligt tilbud og samtidigt gør flyttefirmaet opmærksom på, hvilke genstande der kræver særlig beskyttelse og omhu.

5. Ryd op, før du pakker

Mængden af de ting, der skal flyttes, er en af de vigtigste faktorer, der bestemmer prisen på din flytning – jo færre ting du har, jo lavere er prisen. Derfor er det vigtigt, at du rydder op i dit hjem inden du pakker for at sikre en billig flytning. Uanset om du beslutter dig for at donere, genbruge eller smide dine ting ud, skal du gennemgå de ting, du har i din bolig, og beslutte dig for om de stadig er til brug for dig eller ej.

Hvis du beslutter dig for at sælge de ting du ikke længere vil have, kan du holde omkostningerne ved din flytning nede og samtidig tjene lidt ekstra penge.

6. Find gratis flyttekasser

Mens mange flyttefirmaer giver kunderne professionelt emballagemateriale mod betaling, er der stadig andre metoder til at holde dine flytteomkostninger nede ved selv at finde gratis flyttekasser.

Du kan ofte finde brugte og – hvis du heldig – at få gratis flyttekasser hos:

Supermarkeder
Lokale butikker og restauranter
Genbrugspladser
Boghandlere
Velgørenhedsbutikker

Du kan også spørge venner eller familiemedlemmer, der for nylig er flyttet, eller endda folk fra dine profiler på de sociale medier. Facebook Marketplace og DBA er blot et par gode eksempler på, hvordan du finder billige eller gratis flyttekasser online.

7. Brug alternative emballagematerialer

At være kreativ med din nedpakningsprocess er en anden måde at sikre en billigere flytning på. I stedet for pakkepapir kan du f.eks. bruge genanvendelige materialer såsom aviser og magasiner eller endda dit eget tøj. Brug ting som sengetøj og håndklæder for at beskytte dine genstande yderligere.

8. Pak grundigt ind

En anden vigtig faktor er at pakke dine ejendele omhyggeligt, især dine skrøbelige genstande, for at sikre minimal skade. Sørg for at begynde at planlægge på forhånd for at give dig selv tid nok til at pakke, i stedet for at proppe alting ind i flyttekasserne i det sidste øjeblik. Lad være med at overfylde dine flyttekasser, og sørg for, at der ikke er noget tomrum, som dine ting kan glide igennem under transporten.

Når du pakker, må du ikke glemme at:

Marker flyttekasserne
Tilføj pakkefyld
Fyld alle tomme mellemrum op
Tjek din forsikring

9. Tegn forsikring

Uanset om du tegner en indboforsikring, en husforsikring eller en anden form for flytteforsikring, er det godt at beskytte sit indbo, når du er på farten. Selv om det måske kræver en ekstra udgift i starten, kan en forsikringspolice som du har tillid til, være en god investering, hvis det værste skulle ske og noget går galt. Selv de mest erfarne flyttefirmaer støder på problemer og der sker ting uden for deres kontrol, så det kan vise sig at være en god investering, der sparer dig penge i det lange løb.

Når du sammenligner flyttetilbud, bør du også spørge flyttefirmaerne, hvilke forsikringer de allerede har, og hvilke forsikringer der berører dig og dit indbo. Sørg for, at du klart forstår, hvad der er dækket og ikke er dækket, og hvad grænsen er for deres dækning.

10. Skil møblerne ad

For at sikre, at flytningen bliver mere effektiv, må du ikke glemme at skille store møbler såsom senge, reoler eller borde ad. De fleste professionelle flyttefirmaer kan også tilbyde dette som en ekstra service, nogle gange uden ekstra betaling. Det vil ikke kun betyde en hurtigere flytning, men det vil også give dig mere plads i flyttebilen, hvilket vil reducere dine flytte- og pakkeomkostninger.

Vores hjemmeside bruger cookies til at vise dig relevant indhold og funktioner til sociale medier og til at forbedre vores trafik. Oplysningerne om din aktivitet bliver også delt med vores samarbejdspartnere. Læs mere.